Fiat Infotainment tweaks - Fiat 124 Spider Forum
 89Likes
Reply
 
Thread Tools
post #1 of 227 (permalink) Old 08-16-2016, 11:23 AM Thread Starter
Senior Member
 
ameridan's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 342
(Thread Starter)
Thumbs up Fiat Infotainment tweaks

For those of you that have been interested in some of the tweaks to the 7.0 Infotainment that the Miata folks have been talking about, I've taken on the task of trying some of the common tweaks and doing a write-up on my results.

I'm happy to report success! I presumed that the Spring 2016 version of Mazda software was used as a basis for our OS and that by simply changing the initial boot animation from the Mazda logo / Miata drawing to the Fiat Spider version, that became our initial Fiat version of the OS, so I took a chance and tried the common tweaks that appealed to me. These are also the lines of code which I presumed would be exactly the same between our cousin vehicles.

I started a blog so as to have only one webpage to keep current, and if you're interested, all the details and links to the most user-friendly download I've found can be found there.

Enjoy!
melges, Ladnerite, wedgewa and 3 others like this.
ameridan is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 227 (permalink) Old 08-16-2016, 11:53 AM
Senior Member
 
Chipshot's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: SE Michigan
Posts: 295
I wonder why the car comes from the factory with the touch screen disabled while in motion. I have never seen that before and would find it frustrating if there weren't alternate ways to execute the functions it provides.
ameridan likes this.
Chipshot is offline  
post #3 of 227 (permalink) Old 08-16-2016, 12:01 PM Thread Starter
Senior Member
 
ameridan's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 342
(Thread Starter)
I agree. Being unable to watch DVDs while in motion in this car I can understand (they can in Japan), but not allowing your navigator to look up a nearby restaurant or change the radio station - doesn't make sense to me.
notlostnow and darrelross like this.
ameridan is online now  
post #4 of 227 (permalink) Old 08-21-2016, 12:31 PM
Senior Member
 
wedgewa's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Pac NW USA
Posts: 105
I have factory touchscreen controls in a Jaguar S-Type. The navigation controls are disabled in motion but everything else works all the time.
wedgewa is offline  
post #5 of 227 (permalink) Old 08-22-2016, 12:42 AM
Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Texas, USA
Posts: 45
Quote:
Originally Posted by Chipshot View Post
I wonder why the car comes from the factory with the touch screen disabled while in motion. I have never seen that before and would find it frustrating if there weren't alternate ways to execute the functions it provides.
One can still do most of the functions with the console buttons.

Csaba
Auto Ricambi, LLC - 124 Spider Specialists
vandor is offline  
post #6 of 227 (permalink) Old 08-22-2016, 04:22 PM
Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Taft, Texas (South Texas Coastal Bend area)
Posts: 49
You should be able to Edit your Favorites though...who says it has to be the driver working on that! I find that super frustrating...
vjamison812 is offline  
post #7 of 227 (permalink) Old 08-25-2016, 08:25 AM
Senior Member
 
Unknownsir's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Marietta, PA
Posts: 409
Garage
ameridan, did you get a nav card yet for your car? not sure if you were holding off til someone else verified how it works and what is required or if you jumped in.
Unknownsir is offline  
post #8 of 227 (permalink) Old 08-25-2016, 08:40 AM
Senior Member
 
Unknownsir's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Marietta, PA
Posts: 409
Garage
ameridan saw ur other post about SD card, thnx
Unknownsir is offline  
post #9 of 227 (permalink) Old 08-31-2016, 03:40 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: LaGrange, Georgia
Posts: 7
My Bose headrest speakers on Prima #81 are not working.
Anyone have any ideas?
I haven't found a setting that helps.
When I fade to Rear, sound is barely detectable in both seats, but it's not even close to being correct.
Thanks!
Greg
PrimaSpider81 is offline  
post #10 of 227 (permalink) Old 08-31-2016, 03:48 PM
Senior Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: North Carolina
Posts: 180
Quote:
Originally Posted by PrimaSpider81 View Post
My Bose headrest speakers on Prima #81 are not working.
Anyone have any ideas?
I haven't found a setting that helps.
When I fade to Rear, sound is barely detectable in both seats, but it's not even close to being correct.
Thanks!
Greg
What audio sources have you tried?

I have mine set to more of a back fade to get a balance on front vs. rear..
canesice is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Fiat 124 Spider Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome