Cześć wszystkim, którzy doświadczyli lub doświadczają opóźnień w otrzymywaniu części w ciągu ostatnich kilku lat. Proszę pamiętać, że nie pracuję dla dealera, który obsługuje samochody FCA/Stellantis, ale raczej dla dealera, który sprzedaje pojazdy od wielu innych producentów, zarówno zagranicznych, jak i krajowych. (Ci, którzy byli na tym forum, już o tym wiedzą). Dziś po południu wszedłem do naszego działu części, żeby wziąć kilka części do hamulców. Facet od części, z którym pracuję od około 30 lat, miał załamanie nerwowe - właśnie został zjechany przez zdenerwowanego klienta, który najwyraźniej nie rozumie lub po prostu jest sfrustrowany ponad miarę. To było po tym, jak kierownictwo wcześniej go zjechało. (Nie płakał ani nic w tym stylu - po prostu rozmawiał sam ze sobą i ze swoim pudełkiem z przekleństwami, narzekając, jak został zjechany). Oto część tego, co powiedział: "Nie mogę dostać żadnych k----ych świec zapłonowych, nie mogę dostać żadnych k----ych filtrów powietrza, nie mogę dostać żadnych k----ych filtrów kabinowych, nie mogę dostać g----a!!!" . . "Mam 2 i 1/2 strony zaległych numerów części dla Chri-----ke" (50 numerów na stronę, ludzie), "I to tylko od xxxxxxx" (pojedynczy producent). "Zrobiłem ogólnokrajowe wyszukiwanie silnika wycieraczek do xxxxx 2022, 3 w kraju (wymienia stany), wszystkie zarezerwowane dla kogoś - dealerzy nie chcą ich wypuszczać". Staramy się, ludzie. Staramy się. Pozdrawiam, s