Czy istnieje preferowany skaner OBD2 dla 124? Czy niektóre z nich umożliwiają kodowanie?
Wybierz, co chcesz......z wielu marek....NT 520 PRO to maluch, dołączam kilka list z reklamy, Każda dodatkowa marka pojazdu kosztuje około 20 dolarów, ale możesz łatwo aktualizować online....Pozdrawiam@Brexit !, który dodatek do pojazdu jest wymagany? Fiat czy Mazda?
Cześć... Dziwne, że Twoje recenzje nie odpowiadają tym, które czytałem w 2019 roku, może nowe produkty od tego czasu.... Posiadam również inne samochody, z których jeden to VW, którego nie można zresetować po serwisie olejowym w moim samochodzie lub OBD, które kupiłem dla tego pojazdu w 2018 roku (teraz zbędne), to samo dotyczy mojego starego BMW / Mini R53, sprzedałem ten OBD na eBay, pobieranie i posiadanie do pięciu pojazdów na jednym urządzeniu z informacjami, które można przechowywać na karcie SD, zastąpione pobraniem zamiennika marki pojazdu, dzięki czemu ten OBD jest odpowiedni i aktualny, aż do 2099 roku !?! były powody, dla których wybrałem "Foxwell". Ponieważ zbadałeś produktPrzepraszam, ale po co programista ODBC zamiast zwykłego czytnika? Jakie możliwości (poza sparowaniem nowego pilota z samochodem) oferuje Foxwell, że warto wydać 200 dolarów zamiast 20-dolarowego skanera OBDC? Twoje przykłady resetowania informacji i konserwacji można wykonać za pośrednictwem systemu informacyjno-rozrywkowego lub skrótów zapłonu/przepustnicy. Udało mi się zdiagnozować i serwisować wszystko w moim samochodzie za pomocą samego czytnika i aplikacji Torque. Pytam, ponieważ po odkryciu tego posta wygooglowałem Foxwell NT520 Pro, a recenzje nie były zachęcające. Może coś przeoczyłem.
Myślę, że "On" to zrobił.... Kupiłem ten Foxwell NT520 Pro do użytku w obecnych i przyszłych samochodach w każdych okolicznościach, które to uzasadniają, jak stwierdziłem, kupiłem... i sprzedałem OBD wcześniej, gdy samochód został sprzedany, ponieważ są one nieistotne, to dziecko robi wszystko, tylko nie gwiżdże dixie teraz i w dającej się przewidzieć przyszłości, co oznacza, że ten jeden zakup "uzasadnia" wydatki, aby spełnić wszystkie przewidywalne przyszłe wymagania, cokolwiek by one nie były dla jakiegokolwiek pojazdu, którego używam i do jakiegokolwiek celu, i z dobrą potencjalną wartością odsprzedaży (którą uzyskałem ze sprzedaży BMW OBD). Tylko dlatego, że 124 Spider jest prosty do zresetowania za pośrednictwem systemu informacyjnego, nie ma żadnego znaczenia. Pete124 zadał powyższe pytanie, na które Project124 i ja odpowiedzieliśmy najlepiej jak potrafiliśmy, dobry kawałek zestawu.To zabawne, bo on nie odpowiedział na twoje pytanie, tylko uzasadnił swój zakup.
Och, muszę to sprawdzić, mam OBDLink.Mam ten Amazon.com: Skaner Bluetooth OBDLink MX+ OBD2 dla iPhone'a, Androida i Windows: Motoryzacja
Przez długi czas używałem go z aplikacją Torque, ale ostatnio odkryłem, że natywna aplikacja w końcu uzyskała wsparcie dla 124... Trochę źle napisali nazwę... SPYDER... Ale były nawet nowsze aktualizacje, kiedy używałem go ostatnim razem... Posiadanie dedykowanych danych OBD dla naszego samochodu to coś nowego)))
Rozwiązałem to! Mam 2020, ale musiałem wybrać 2019, aby opcje się pojawiły. Dzięki za pomoc.Miałem to po aktualizacji aplikacji, wydaje mi się. Używałem natywnej aplikacji ze sklepu Play (Android).
Ciekawe, co oznacza również, że muszą poważnie zaktualizować dokumentację na swojej oficjalnej stronie internetowej. Nadal pokazuje, że te informacje nie są dostępne. Nie kłócę się z tobą, po prostu zauważam, że ich oficjalne dokumenty na stronie internetowej nie są aktualne w stosunku do aktualizacji ich aplikacji.OBDLink i odpowiadająca mu aplikacja na iOS mają teraz rozszerzone identyfikatory diagnostyczne Fiata dla 124 Spider.