Fiat 124 Spider Forum banner

Odcienie czerwieni

7.2K views 28 replies 12 participants last post by  debram  
#1 ·
Próbowałem użyć funkcji wyszukiwania, ale nie znalazłem odpowiedzi.
Moja córka kupiła niedawno czerwone Lusso Plus (UK) z 2017 roku i szukałem kodu lakieru, ale nie mogę go znaleźć na słupku "B" ani nigdzie indziej.
Czy dostępny jest tylko 1 odcień czerwieni, ponieważ nie chciałbym kupić niewłaściwego koloru?
Przyglądam się znanemu warsztatowi samochodowemu w Wielkiej Brytanii, który ma w sprzedaży zestaw do "poprawek" i jest to;

Halfords Fiat Pasodoble/Passion Red Scratch & Chip Repair Kit.

Czy to będzie właściwy kolor?

Dzięki z góry.

#3 ·
Dziękuję za link, pokazuje "Passion Red", ale nie widzę, czy były dostępne jakieś inne odcienie (zakładam, że nie, patrząc na to, ale chcę się upewnić). Kiedy Emma kupiła samochód od dealera, w ogłoszeniu podano, że kolor był specjalną opcją za 350 funtów.
Kiedykolwiek patrzyłem na opcje lakierów w nowych ogłoszeniach samochodowych, czerwony jest zwykle kolorem standardowym, a wszystko inne jest dodatkową opcją. Mówiąc to, patrząc na obecne kolory Fiata, "Mineral Grey" jest standardem w 500, a "Red" jest opcją za 450 funtów.
Myślę, że najlepszą opcją jest odwiedzenie lokalnego dealera Fiata i podanie im danych tablicy rejestracyjnej Emmy i mam nadzieję, że będą w stanie mi to powiedzieć.

#7 ·
<edytowane> Myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest odwiedzenie lokalnego dealera Fiata i podanie im numeru rejestracyjnego Emmy i mam nadzieję, że będą w stanie mi powiedzieć. <edytowane>
Jeśli uruchomisz arkusz budowy pojazdu (na podstawie jego numeru VIN), na około trzeciej stronie w sekcji o nazwie "Wyposażenie opcjonalne", będzie wymieniony kolor lakieru... po nazwie, a nie po kodzie lakieru. Ale nazwa to wszystko, czego potrzebujesz wraz z tą listą kodów lakierów z bloga Ameridana.
Możesz wypróbować ten adres URL, aby uzyskać arkusz budowy. W adresie URL kończy się na "VIN=".... wystarczy dodać numer VIN pojazdu po znaku "=" i nacisnąć enter, a powinien go dla Ciebie wygenerować. Mówię "powinien", ponieważ właśnie przetestowałem link, aby upewnić się, że nadal działa dla mojego Spidera, ponieważ jesteś w Wielkiej Brytanii, nie jestem w 100% pewien, czy będzie działać w Twoim regionie. Spróbuj. Jeśli zadziała, będziesz miał nie tylko kolor lakieru, ale także całą specyfikację budowy swojego pojazdu.
https://www.chrysler.com/webselfservice/BuildSheetServlet?vin=

#4 ·
Myślę, że najlepszą opcją jest odwiedzenie lokalnego dealera Fiata i podanie im numeru rejestracyjnego Emmy i mam nadzieję, że będą w stanie mi powiedzieć.
Ice White był standardowym kolorem dla naszego modelu w Wielkiej Brytanii. Czerwony był klasyfikowany jako Special Pastel, ale za dodatkowe 350 funtów był tańszy niż wszystkie inne opcje metaliczne / perłowe.
W każdym razie jestem pewien, że dla naszych samochodów był tylko jeden czerwony, ale zgodnie z linkiem miał tylko 4 różne nazwy marketingowe, które różniły się w zależności od modelu / rynków światowych. Myślę, że o wiele lepiej byłoby skorzystać z informacji o kodzie lakieru z linku, to zrobiłem. Jeśli pójdziesz do dealera Fiata, możesz skończyć z czerwonym z gamy Fiata, który ma tę samą nazwę, ale w rzeczywistości będzie miał inny odcień niż ten używany w Spider w Japonii. To wywnioskowałem z moich dotychczasowych badań. Tak czy inaczej, będzie to o wiele tańsze niż wizyta u dealera Fiata i prawdopodobnie o wiele mniej kłopotliwe.

#21 ·
#10 ·
Próbowałem użyć funkcji wyszukiwania, ale nie znalazłem odpowiedzi.
Moja córka niedawno kupiła czerwonego Lusso Plus (UK) z 2017 roku i szukałem kodu lakieru, ale nie mogę go znaleźć na słupku "B" ani nigdzie indziej.
Czy dostępny jest tylko jeden odcień czerwieni, ponieważ nie chciałbym kupić złego koloru?
Przyglądam się znanemu sklepowi motoryzacyjnemu w Wielkiej Brytanii, który ma w sprzedaży zestaw do "poprawek" i jest to:

Halfords Fiat Pasodoble/Passion Red Scratch & Chip Repair Kit.

Czy to będzie właściwy kolor?

Dzięki z góry.
Wszystkie jednolite czerwienie są tego samego koloru. Mam A124 w kolorze Costa Brava Red 1972.... i to ten sam czerwony, który jest używany w Fiatach Spider. Zlecam lokalnemu sklepowi z lakierami przygotowanie butelki do poprawek dla moich samochodów za około 7-9 funtów. Dostałem taką do Spidera na początku tego roku, kiedy zauważyłem kilka odprysków od kamieni, łatwo je poprawić wykałaczką, pędzle są zwykle za grube!

#14 ·
Kupiłem moją Classica
nową w Wielkiej Brytanii i kolor to "FIAT ROSSO PASSIONE RED", wydaje się mieć wiele innych nazw i kodów, ale wszystkie są takie same. Kupiłem zaprawkę za 3,49 £ od Ebay i kolor jest idealny. Będąc jednolitym kolorem, jest bardzo łatwy do nałożenia
Czy przypadkiem masz nazwę sprzedawcy na eBay?
W tej cenie i z Twojej rekomendacji musi być warte spróbowania.:)

#27 ·
Mazda True Red Dopasuj osłony lusterek, przednią wargę i przednią osłonę haka holowniczego euro Abarth i NA Abarth Velano. Nie zwykły czerwony kolor nadwozia.