Fiat 124 Spider Forum banner
21 - 40 of 71 Posts
Ha, zapomniałem o tej wielkiej, głupiej rzeczy, którą zrobiłem. Uderzyłem gumowym młotkiem w kierownicę, więc to całkowicie moja wina.
LOL. Zauważono, nie uderzaj w kierownicę dużym młotkiem. Rozumiem.

• Like
Reactions: jopo and jpwfz6
Jestem bardzo blisko pociągnięcia za spust w sprawie koła "corsa" firmy GuardianDesigns. Czy ktoś jeszcze miał okazję użyć tej najnowszej wersji?
Mam corsę w drodze od nich. Powinna tu być w ciągu najbliższych kilku tygodni. Dam znać, kiedy będzie na miejscu.

Mam od nich Corsę w drodze. Powinna tu być za kilka tygodni.
Dam znać, kiedy będzie na miejscu.
Super gościu, nie mogę się doczekać zdjęć! Czy możesz udostępnić swoje specyfikacje?

Attachments

Nie mogę się zdecydować, czy chcę Alcantary i skóry, czy tylko skóry. Pierwsza opcja może być kłopotliwa w utrzymaniu czystości.

• Like
Reactions: Fiatbreath
Nie mogę się zdecydować, czy chcę Alcantary i skóry, czy tylko skóry. Pierwsza opcja może być uciążliwa w utrzymaniu czystości.
Dlatego od razu wybrałem skórę

I got this one: (just no alcantara- all leather)
Czy już to zainstalowałeś? Zdjęcia? Jakie są Twoje przemyślenia? Jak wygląda czerwień na dole po zainstalowaniu? Dzięki!!!

Nadal myślę o kupnie koła Corsa, ale czarne perforowane boki w kolorze czarnym z czarną Alcantarą u góry i na dole oraz czerwonym znacznikiem południa.

Wygląda ładnie Steve, ale nie widzę projektu "D".

Paul
Jest tam, tak naprawdę nie widać tego patrząc na to z góry.

Jest to koło o standardowej średnicy i używa standardowych ramek. Spód koła jest płaski, ale nie dużo, około 6 cali. Gdybym miał to zrobić jeszcze raz, nie zawracałbym sobie głowy kształtem D, ponieważ nie jest on bardzo wyraźny. Poszedłbym też z paskiem w południe 20 mm zamiast 10 mm.

Koło jest bardzo ładne. Obręcz jest grubsza, a wyściółka jest nieco bardziej miękka, więc jest wygodniejsze w trzymaniu niż standardowe koło. I... Więcej czerwieni!

Jest tam, tak naprawdę nie widać tego patrząc na to z góry.

Jest to koło o standardowej średnicy i używa standardowych ramek. Dół koła jest płaski, ale nie bardzo, około 6 cali. Gdybym miał to zrobić jeszcze raz, nie zawracałbym sobie głowy kształtem D, ponieważ nie jest on bardzo wyraźny. Wybrałbym również pasek w południe o szerokości 20 mm zamiast 10 mm.

Koło jest bardzo ładne. Obręcz jest grubsza, a wyściółka nieco bardziej miękka, dzięki czemu jest wygodniejsze w trzymaniu niż standardowe koło. I... Więcej czerwieni!
Czy twoje jest po prostu kołem D z grubszą obręczą? O ile mi wiadomo, nie ma modelu Corsa "D".

• Like
Reactions: Roadscum
Więc czy twój to tylko koło D z grubszą obręczą? O ile mi wiadomo, nie ma modelu Corsa "D".
Też tak myślałem, ale kto wie? Strona internetowa The Gaurdian nie jest zbyt jasna. Kiedyś wydawało się, że oferują wybór różnych grubości obręczy do wszystkich swoich kół, ale mówią mi, że nie oferują już tej opcji, ale zamiast tego wszystkie koła są grubsze. Ile... kto wie. Myślę, że chciałbym mieć jedno z ich kół, ale nie jestem gotowy zaryzykować za 500 dolarów.

Paul

Więc czy twoje to tylko koło D z grubszą obręczą? O ile mi wiadomo, nie ma modelu Corsa "D".
Też tak myślałem, ale kto wie, strona internetowa The Gaurdian nie jest zbyt jasna. Kiedyś wydawało się, że oferowali wybór różnych grubości obręczy dla wszystkich swoich kół, ale mówią mi, że nie oferują już tej opcji, ale zamiast tego wszystkie koła są grubsze. Ile..... kto wie. Myślę, że chciałbym mieć jedno z ich kół, ale nie jestem gotów strzelać w ciemno za 500 dolarów.

Paul
Szczerze mówiąc, nie jestem pewien, co masz na myśli, mówiąc "Corsa". Spędziłem kilka tygodni, wysyłając e-maile tam i z powrotem z Angelosem z Gardiann Design, aby sfinalizować projekt koła i myślałem, że wspomniał tam gdzieś Corsa. (związane z grubością obręczy, tak mi się wydawało) Usunąłem wszystkie te e-maile, więc nie mogę sprawdzić.

Jeśli chodzi o grubość obręczy, jestem prawie pewien, że mogłem wybrać standardową, nieco grubszą obręcz lub grubą obręcz. Zajęło kilka e-maili, aby dowiedzieć się o grubości obręczy. Obawiałem się, że grubsze koło zablokuje mi widok na wskaźniki na desce rozdzielczej, zwłaszcza prędkościomierz!

Wybrałem nieco grubszą obręcz i nadal widzę wszystkie wskaźniki. Czarna skóra na górze i na dole, perforowana skóra Ferrari Rosso po bokach i przeszycia Ferrari Rosso. Początkowo chciałem, aby szew między czerwonym i czarnym był prostopadły do obręczy, ale po obejrzeniu wielu zdjęć kierownic zdecydowałem się na szew poziomy.

Jestem po prostu ciekaw, do czego służy rzep nad lusterkiem wstecznym.
to jest do deflektora wiatru...przepraszam, nie mogę znaleźć linku ani właściwej nazwy...Ale siedzi na górze, zaczepia się i wiatr będzie wiał w dół do kabiny, gdy maska/dach jest opuszczony.
aloha mike

Felga "Corsa" ma mniejszą średnicę i owalną, grubszą obręcz. Ponadto podpory na kciuki są nieco bardziej agresywne.

Corsa to to, co chcę osiągnąć, po prostu nie mogę się zdecydować na materiał. Chciałbym mieć trójkolorowy pasek w południe.

• Like
Reactions: Seagas
21 - 40 of 71 Posts