Fiat 124 Spider Forum banner

Otherwise comment would be appreciated for detail

• Go for it.

Votes: 22 88%
  • Not worth it.

Votes: 3 12%

Czy warto poświęcić cenę i czas? Myślę o zakupie.

12K views 79 replies 25 participants last post by  Brexit !  
#1 ·
Cześć, niedawno zamieściłem post o tym, jak bardzo interesuje mnie dołączenie do społeczności 124 spider.
Przepraszam, jeśli ten rodzaj postu nie jest mile widziany w tej kategorii, jestem bardzo nowy w społeczności, więc proszę, dajcie mi znać, jeśli tak jest.

Szukając w internecie odpowiedniego 124 spider, natknąłem się na ten 2017 124 Spider Lusso Prima Edizione na sprzedaż od prywatnego sprzedawcy z przebiegiem ~10 000 mil za 23 750 dolarów.
Kilka rzeczy do odnotowania to to, że jestem po drugiej stronie kraju od tej lokalizacji i że nie jestem ekspertem od samochodów, aby dowiedzieć się, czy to właściwy samochód i właściwa cena.
Chciałbym się upewnić, że rozumiecie, że nie jestem w stu procentach zdecydowany na ten samochód, ale jestem bardziej niż chętny, aby go kupić, jeśli okaże się, że to świetna okazja.
Chodzi o to, że już planuję podróż do Nowego Jorku za kilka tygodni, samochód znajduje się w New York Oceanside, a pochodząc z Zachodniego Wybrzeża, nie mam pojęcia o warunkach pogodowych ani innych czynnikach, które mogły wpłynąć na pojazd.
Uwielbiam niebieski, uwielbiam wyjątkowość, cena wydaje się rozsądna za przebieg, ubezpieczenie działa jeszcze 2,5 roku. Oczywiście będę musiał poddać samochód przeglądowi, JEŚLI go obejrzę. Poza tym potrzebuję tylko informacji na temat tego samochodu i czy warto go kupić + czy warto go od razu prowadzić (przebieg, zużycie itp.), o ile nie wskazano inaczej.
Dziękuję.

#2 ·
Wysłałbym to.

#4 ·
Myślę, że powinienem to wyjaśnić. Jechałem pięć godzin, żeby dostać swój fabrycznie nowy, a podróż powrotna uświadamia mi, że to nie jest niszczyciel autostrad. Pięć godzin powrotu było wystarczająco męczące; nienawidziłbym tego, gdybym musiał jechać przez cały kraj. To powiedziawszy, możesz być mniej wrażliwy na NVH niż ja, a zatyczki do uszu/słuchawki z redukcją szumów bardzo by pomogły.

• Like
Reactions: celbii and Ksjoon
#6 ·
Myślę, że powinienem to wyjaśnić. Jechałem pięć godzin, żeby dostać swój fabrycznie nowy, a podróż powrotna uświadamia mi, że to nie jest niszczyciel autostrad. Pięć godzin powrotu było wystarczająco męczące; nienawidziłbym tego, gdybym musiał jechać przez cały kraj. To powiedziawszy, możesz być mniej wrażliwy na NVH niż ja, a zatyczki do uszu/słuchawki z redukcją szumów bardzo by pomogły.
Może będę musiał poszukać szczegółów, zanim podejmę jakieś kroki. Wysyłka wydaje się lepszą opcją po przemyśleniu, ale kto wie. Dziękuję za komentarz.

#5 ·
Czy dołożyłeś należytej staranności? Czy dokładnie sprawdziłeś i zbadałeś porównywalne pojazdy z podobnymi opcjami/pakietami? Czy sprawdziłeś wszystkie możliwe lokalne opcje, aby porównać, jaka byłaby uczciwa wartość w Twojej okolicy? Ile kosztują podobne pojazdy w całym kraju w różnych obszarach rynku od różnych dostawców komercyjnych lub prywatnych sprzedawców? Czy czujesz się komfortowo i jesteś przekonany, że to rzeczywiście uczciwa cena? Czy pytałeś o historię konserwacji tego samochodu? Czy pytałeś o jakiekolwiek modyfikacje dodane/zainstalowane przez właściciela lub części z rynku wtórnego? Czy samochód brał udział w jakichkolwiek wypadkach lub incydentach? Jeśli zrobiłeś wszystko dobrze do tego momentu i to jest samochód, samochód, którego chcesz, to zdecydowanie powinieneś kontynuować. Jeśli będziesz w stanie fizycznie sprawdzić samochód, zrób to. Zanim faktycznie znajdziesz się w okolicy, możesz poszukać w Internecie wykwalifikowanego zakładu kontroli, albo wysoko ocenianego specjalistycznego warsztatu, albo salonu samochodowego. A jeśli w końcu okaże się, że to nie jest ten dla ciebie ....... jest wiele innych bardzo dobrych 124 Spiderów szukających oddanych właścicieli. A co do jazdy do domu? Śmiało! 124 Spider nigdy nie miał być luksusowym sedanem turystycznym, to samochód dla kierowcy. Jedź nim!

#8 ·
Czy dołożyłeś należytej staranności? Czy dokładnie sprawdziłeś i zbadałeś porównywalne pojazdy z podobnymi opcjami/pakietami? Czy sprawdziłeś wszystkie możliwe lokalne opcje, aby porównać, jaka byłaby uczciwa wartość w Twojej okolicy? Ile kosztują podobne pojazdy w całym kraju w różnych obszarach rynkowych od różnych sprzedawców komercyjnych lub prywatnych? Czy czujesz się komfortowo i jesteś przekonany, że to rzeczywiście uczciwa cena? Czy pytałeś o historię serwisową tego samochodu? Czy pytałeś o jakiekolwiek modyfikacje dodane/zainstalowane przez właściciela lub części z rynku wtórnego? Czy samochód brał udział w jakichkolwiek wypadkach lub incydentach? Jeśli zrobiłeś wszystko dobrze do tego momentu i to jest samochód, samochód, który czujesz, że chcesz, to zdecydowanie powinieneś kontynuować. Jeśli zamierzasz fizycznie sprawdzić samochód, zrób to. Zanim faktycznie znajdziesz się w okolicy, możesz poszukać w Internecie wykwalifikowanego zakładu kontroli, albo wysoko ocenianego specjalistycznego warsztatu, albo salonu samochodowego. A jeśli w końcu okaże się, że to nie ten dla Ciebie ....... jest wiele innych bardzo dobrych 124 Spiderów szukających oddanych właścicieli.
Jeśli chodzi o jazdę do domu? Śmiało! 124 Spider nigdy nie miał być luksusowym sedanem turystycznym, to samochód dla kierowcy. Jedź nim!
Robię teraz notatki, na pewno przejdę przez każde pytanie, kiedy/jeśli ostatecznie przejdę dalej. Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

#7 ·
Kupiłem używane samochody niewidziane od dealerów, ale nigdy od osoby prywatnej.

Jeśli planujesz podróż do Nowego Jorku, zaplanuj dokładne obejrzenie samochodu osobiście i, jeśli Ci się spodoba, zabranie go do renomowanego mechanika. Pamiętaj również, aby sprawdzić raport CarFax numeru VIN.

Wysyłka przez cały kraj doda od 1000 do 1500 dolarów za samochód tej wielkości.

#9 ·
Kupiłem używane samochody niewidziane od dealerów, ale nigdy od osoby prywatnej.

Jeśli planujesz podróż do Nowego Jorku, zaplanuj dokładne obejrzenie samochodu osobiście i, jeśli Ci się spodoba, zabranie go do renomowanego mechanika. Pamiętaj również, aby sprawdzić CarFax numeru VIN.

Wysyłka przez cały kraj doda od 1000 do 1500 dolarów za samochód tej wielkości.
Jestem trochę sceptyczny co do faktu, że jest to prywatny sprzedawca... wszystko wydaje się idealne, ale cóż, kto wie, co może pójść nie tak. Cena wysyłki sprawiła, że ​​dwa razy się nad tym zastanowiłem, ale może po prostu muszę pomyśleć o wszystkich dodatkowych kosztach faktycznego powrotu, zaczynając od hoteli i benzyny, ale to doświadczenie, za które płacę, więc kto wie. Na pewno zabiorę go na przejażdżkę i do mechanika, jeśli to zrobię! Dziękuję.

#10 ·
PS - Jestem za kupowaniem poza stanem. Znalazłem swojego Jeepa w Salt Lake City, 1000 mil stąd. Był nowy, miał wszystkie opcje, których chciałem, a cena była odpowiednia. Więc poleciałem tam, zapłaciłem za niego i pojechałem nim do domu.

Ale podróż przez cały kraj w małym 2-miejscowym roadsterze to zupełnie coś innego. Zanim dotrzesz do domu, będziesz miał tak dość tego samochodu, że będziesz chciał go sprzedać! :LOL:

#11 ·
PS - Jestem za kupowaniem spoza stanu. Znalazłem mojego Jeepa w Salt Lake City, 1000 mil stąd. Był nowy, miał wszystkie opcje, których chciałem, a cena była odpowiednia. Więc poleciałem tam, zapłaciłem za niego i pojechałem nim do domu.

Ale przejazd przez cały kraj w małym 2-miejscowym roadsterze to zupełnie co innego. Zanim dotrzesz do domu, będziesz miał go tak dość, że będziesz chciał go sprzedać! :LOL:
Ta ostatnia część haha, cóż, to ponad 3000 mil, wiedząc, że myślałem o tym, żeby po prostu jak najlepiej to wykorzystać, zabierając moją dziewczynę, mimo że znienawidziłaby mnie pod koniec podróży.
Trudna decyzja... tak naprawdę nie, ale dopóki uda mi się zdobyć jeden z nich, byłbym szczęśliwy, zawsze chciałem taki mieć.

#13 ·
Ci faceci przejechali Alfą Romeo 4C z Detroit do Los Angeles.

Nie uważali, że było "aż tak źle".

Powiedziałbym, że 124 Spider byłby mniej wymagający.

Zdecydowanie warte obejrzenia.

Słyszałem, że te samochody są brutalne dla twoich pleców, wow, jeśli tak jest, mogę rozważyć powrót bez problemu... zobaczymy, czy w ogóle wyląduję w tym samochodzie... nie mogę się doczekać.

#20 ·
Kupiłem swojego drugiego pająka (nowy samochód) w McKinney, TX. Zleciłem jego wysyłkę do mojej lokalizacji w SoCal. Nie chciałem jechać. Chcę, żeby kilometry na moim samochodzie były "moimi" kilometrami, a nie kilometrami transportu. Jeśli samochód spełnia Twoje potrzeby, kup go i przetransportuj.

Dan
Myślę, że jeśli ktoś podróżuje z "A" do "B" tylko po to, żeby dostać się z "A" do "B", nie interesując się w ogóle tym, co jest pomiędzy tymi dwoma miejscami, lub uważa to zadanie za niesmaczne i chce, żeby zostało wykonane w jak najkrótszym czasie z jak najmniejszą przerwą w codziennym życiu, to rozumiem Twój punkt widzenia, zleć transport i zajmij się tym, co robiłeś.
Ale jeśli ktoś zamierza podróżować z "A" do "B" i jest faktycznie zainteresowany lub ciekawy tego, co może istnieć pomiędzy tymi dwoma punktami i/lub ktoś może faktycznie lubić prowadzić, co może być powodem, dla którego kupili samochód dla kierowcy, to jazda może być bardzo dobrą opcją, niezależnie od odległości. Zawsze uważałem kilometry, które pokonuję moimi pojazdami, czy to motocyklem, ciężarówką czy samochodem, za "moje" kilometry. Czy to 20 mil w obie strony do sklepu z narzędziami, czy popołudniowa przejażdżka 75 mil, czy weekend 500+ mil, czy też podróż przez kraj na 4000+ mil, to wszystko są "moje" kilometry. Wszyscy mieliśmy swoje powody, dla których kupiliśmy nasze pająki 124. Wszyscy indywidualnie postrzegamy naszą relację z naszymi samochodami. Najlepsze jest to, co łączy naszą pasję do 124 Spider, a ostateczna decyzja zawsze należy do nas.

#22 · (Edited)
Wtrącę się tylko, żeby powiedzieć, że myślę, że Nordamericano dobrze radzi. Ten samochód NIE jest krążownikiem autostrad, to palnik krętych dróg. Jeśli chcesz spędzić tydzień, aby wrócić do domu wszystkimi zabawnymi, krętymi drogami, idź i użyj Fed-Ex, aby wysłać swoje ubrania do następnego hotelu. Jeśli się spieszysz, idź to zobaczyć, a jeśli ci się spodoba, wyślij go.

Wycieczki dalekobieżne w 124 Spider
83784

83785

Cokolwiek wybierzesz, powodzenia!

ZMODYFIKOWANE DLA JASNOŚCI

• Like
Reactions: Ksjoon
#31 ·
Chcę tylko zabrać głos i powiedzieć, że myślę, że Nordamericano dobrze radzi. Ten samochód NIE jest krążownikiem autostrad, to palnik na krętych drogach. Jeśli chcesz spędzić tydzień, aby wrócić do domu wszystkimi zabawnymi, krętymi drogami, idź i użyj Fed-Ex, aby wysłać ubrania do następnego hotelu. Jeśli się spieszysz, idź to zobaczyć, a jeśli ci się spodoba, wyślij go.

Wycieczki dalekobieżne w 124 Spider

Cokolwiek wybierzesz, powodzenia!

ZMODYFIKOWANE DLA JASNOŚCI
Dziękuję za wizualizacje, nigdy nie byłem w tym samochodzie, aby zdać sobie sprawę z jego poziomu komfortu, sposobu jazdy i tym podobnych. Może to być mój pierwszy krok, wycieczka po krętej drodze z powrotem do domu wydaje się bardzo fajnym pomysłem, chociaż może być trochę męcząca...

#24 ·
Jako ktoś, kto odbył kilka podróży przez cały kraj... Wolałbym polecieć i mieć ten czas z powrotem. Bez urazy dla tych ze stanów środkowych, ale nie bez powodu nazywają to flyover country. Iowa, Kansas i Nebraska są szczególnie przygnębiające.

Najwięcej, na co teraz mogę sobie pozwolić w jakimkolwiek pojeździe, to 8 godzin. Po tym czasie wyceniam bilety lotnicze.

Ale jeśli to twój pierwszy raz, zaszalej. Największa na świecie kula włóczki czeka.

• Like
Reactions: FLAbarth
#34 ·
Uwielbiam pająka i polecam go gorąco, ale jeśli to możliwe, spróbuj zbić trochę cenę. Może wszystkie opcje sprawiają, że jest wart ~24 tys., ale ja dostałem Classicę z przebiegiem 17 tys. mil za 17 tys., więc mam nadzieję, że uda ci się zejść do przedziału 20-22 tys.
Zdecydowanie przyszło mi do głowy, że cena może być trochę za wysoka, patrząc na zbliżone pojazdy, wydaje się to trochę nie na miejscu.
Z wyjątkiem faktu, że samochód jest edycją limitowaną, no cóż, nie jestem pewien, jak bardzo jest to doceniane, ale mam nadzieję na 20 tys. ... wydaje się dobrą ofertą. Jeśli nie, będę musiał po prostu wybrać jakieś samochody w pobliżu, tak czy inaczej, jestem pewien, że będę cieszyć się tym pojazdem.

#35 ·
Jeździłem moim Spiderem przez pięć godzin plus i uznałem to za w porządku. Oczywiście są bardziej komfortowe krążowniki, ale naprawdę nie uznałem tego za zbytnio męczące. YMMV.
To brzmi idealnie, 5 godzin i jakaś przerwa, może dodatkowe 2-3 godziny dziennie, przez około tydzień, powinienem być w domu. Dziękuję za wkład.

#38 ·
Jechałem swoim samochodem z powrotem z Południowej Karoliny do Detroit. Poleciałem jednego ranka i jechałem z powrotem resztę dnia, a następnie następnego dnia, przez Tail of the Dragon. Około 1000 mil podróży. Nigdy nie uznałem tego za niewygodne, ale jak w każdym samochodzie, było to żmudne na długich prostych autostradach. Zrobiłbym to ponownie.

Mój był nowy, od dealera, i już wcześniej testowałem jeden lokalnie. To bym polecił, zwłaszcza że masz różne opinie na temat jazdy.

Cena wydaje się dobra.

#45 ·
Jechałem swoim z powrotem z Karoliny Południowej do Detroit. Poleciałem jednego ranka i wróciłem resztę dnia, a potem następnego dnia, przez Tail of the Dragon. Około 1000 mil podróży. Nigdy nie uznałem tego za niewygodne, ale jak każdym samochodem, było to żmudne na długich prostych autostradach. Zrobiłbym to jeszcze raz.

Mój był nowy, od dealera, jednak i już wcześniej testowałem jeden lokalnie. To bym polecił, zwłaszcza że masz różne opinie na temat jazdy.

cena wydaje się dobra.
Może wynegocjuję kilka liczb w dół, a jeśli nie, to może będę musiał poczekać na jakieś oferty lokalnie, na pewno zamierzam przetestować jeden jak najszybciej, aby zobaczyć, jak to jest. Całkiem szalone, jak tak długa podróż nie była niewygodna, dziękuję.

#39 · (Edited)
@Ksjoon, zdecydowanie brzmi to tak, jakby ugryzł cię Pająk. Wygląda również na to, że jesteś w trakcie ważenia i oceniania wszystkich dostępnych opcji. Jak wspomniałem wcześniej, istnieje wiele Spiderów 124, zarówno nowych, jak i używanych, na wszystkich poziomach wykończenia i z różnymi opcjami, które szukają oddanego właściciela. Decyzja należy do ciebie. Wiem z własnego doświadczenia, że ten etap, czyli oczekiwanie, jest dużą częścią procesu ....... Powodzenia! I informuj nas na bieżąco o swojej przygodzie.

#46 ·
@Ksjoon, zdecydowanie brzmi to tak, jakby ugryzł cię Pająk. Wygląda również na to, że jesteś w trakcie ważenia i oceniania wszystkich dostępnych opcji. Jak wspomniałem wcześniej, istnieje wiele 124 Spiderów, zarówno nowych, jak i używanych, na wszystkich poziomach wykończenia, ze wszystkimi możliwymi opcjami, szukających oddanego właściciela. Decyzja należy do ciebie. Z własnego doświadczenia wiem, że ten etap, oczekiwanie, jest dużą częścią procesu ....... Powodzenia! I proszę, informuj nas na bieżąco o swojej przygodzie.
To trudna decyzja, ale wiem, że w końcu będzie warto... dziękuję, i na pewno będę informować na bieżąco.

#40 · (Edited)
Czy rozejrzałeś się za zupełnie nowymi 124, które mogą być bliżej? Jest teraz wiele zachęt. Wiele z nich jest przecenionych o ponad 6 tys. dolarów, a w wielu regionach oprocentowanie wynosi 0%. Ta pożyczka z 0% może zrekompensować dodatkowy koszt zakupu nowego samochodu. Dodatkowo będziesz mieć nową gwarancję na samochód.

Podróżowałem po kilka samochodów i kilka razy przejechałem przez kraj. Spakuj się lekko. Osobiście podobałaby mi się podróż powrotna. Zrób z tego przygodę. Zatrzymaj się, zobacz i zjedz po drodze, jeśli masz czas. Myślę, że Ty i Twoja dziewczyna będziecie się dobrze bawić. Z pewnością będzie to niezapomniana podróż.

#47 ·
Czy szukałeś nowych 124, które mogą być bliżej? Teraz jest wiele zachęt. Wiele z nich jest przecenionych o ponad 6 tys. dolarów, a w wielu regionach oprocentowanie wynosi 0%. Ta pożyczka 0% może zrekompensować dodatkowy koszt zakupu nowego samochodu. Dodatkowo będziesz mieć nową gwarancję na samochód.

Podróżowałem po kilka samochodów i kilka razy jeździłem po całym kraju. Pakuj się lekko. Osobiście podobałaby mi się podróż powrotna. Zrób z tego przygodę. Zatrzymaj się, zobacz i zjedz po drodze, jeśli masz czas. Myślę, że ty i twoja dziewczyna będziecie się dobrze bawić. Z pewnością będzie to niezapomniana podróż.
Tak, w pobliżu mnie w Waszyngtonie nie ma zbyt wielu opcji, kilka jest, ale niekoniecznie cena i opcje, które bym chciał. Jest jednak kilka, do których mogę się wybrać i odbyć jazdę próbną. Po prostu ta niebieska edycja specjalna, która jest na rynku, przyciągnęła moją uwagę zarówno ceną, jak i wyglądem, tylko odległość... W tym momencie żałuję, że nigdy tego nie widziałem lub że wkrótce zostanie wyprzedana, abym mógł o tym zapomnieć haha. Ale tak, jeśli wyląduję na tym, odbędzie się podróż.

#44 ·
Ceny używanych samochodów szaleją. W zeszłym tygodniu wymieniłem mojego Abartha z 2017 roku z przebiegiem 19 000 mil za 19 000 $. To prawdopodobnie o 1500 $ więcej, niż myślałem, że dostałbym za niego rok temu. Obecnie jest wystawiony na stronie dealera za niecałe 25 000 $, czyli tylko 4 000 $ mniej, niż zapłaciłem 4 lata temu.

#49 ·
Ceny samochodów używanych szaleją. W zeszłym tygodniu wymieniłem mojego Abartha z 2017 roku z przebiegiem 19 000 mil za 19 000 $. To prawdopodobnie 1500 $ więcej niż, moim zdaniem, dostałbym za niego rok temu. Obecnie jest wystawiony na stronie dealera za niecałe 25 000 $, czyli tylko 4 000 $ mniej niż zapłaciłem 4 lata temu.
O rany, to straszna cena. Mam nadzieję na jakieś negocjacje, a jeśli nie, to po prostu znajdę lokalny, za którym będę gonił. 23 tys. za używany, w moim przypadku może trzeba będzie trochę obniżyć, mam nadzieję.

#50 ·
Witaj, niedawno pisałem o tym, jak bardzo interesuje mnie dołączenie do społeczności 124 spider.
Przepraszam, jeśli ten rodzaj postu nie jest mile widziany w tej kategorii, jestem bardzo nowy w społeczności, więc proszę, dajcie mi znać, jeśli tak jest.

Szukając w internecie odpowiedniego 124 spider, natknąłem się na ten 2017 124 Spider Lusso Prima Edizione na sprzedaż od prywatnego sprzedawcy z przebiegiem ~10 000 mil za 23 750 $.
Kilka rzeczy do odnotowania to to, że jestem po drugiej stronie kraju od tej lokalizacji i że nie jestem ekspertem od samochodów, aby dowiedzieć się, czy to właściwy samochód i właściwa cena.
Chciałbym się upewnić, że rozumiecie, że nie jestem w stu procentach zdecydowany na ten samochód, ale jestem więcej niż chętny, aby go kupić, jeśli okaże się, że to świetna okazja.
Chodzi o to, że już planuję podróż do Nowego Jorku za kilka tygodni, samochód znajduje się w New York Oceanside, a ponieważ jestem z Zachodniego Wybrzeża, nie mam pojęcia o warunkach pogodowych ani innych czynnikach, które mogły wpłynąć na pojazd.
Uwielbiam niebieski, uwielbiam wyjątkowość, cena wydaje się rozsądna za przebieg, ubezpieczenie działa jeszcze przez 2,5 roku. Oczywiście będę musiał poddać samochód przeglądowi, JEŚLI go obejrzę. Poza tym potrzebuję tylko informacji na temat tego samochodu i czy warto go kupić + czy warto go od razu prowadzić (przebieg, zużycie itp.), chyba że jest inaczej.
Dziękuję.
83821

Sprzedam ci to za 27 tys., ma 5300 mil. Właśnie zamówiłem nowego Corvetta. 714-492-5257. Konigs, Conti's, Sprężyny, kontroler przepustnicy, Max Power Tuner, Nawigacja, XM itp...
. Jestem w Huntington Beach.

#51 ·
View attachment 83821
Sprzedam to za 27 tys., ma 5300 mil. Właśnie zamówiłem nowego Corvetta. 714-492-5257. Konigs, Conti's, Sprężyny, Kontroler przepustnicy, Max Power Tuner, Nawigacja, XM, itp...
. Jestem w Huntington Beach.
Mógłbyś podać więcej szczegółów, wykończenie, rok produkcji itp.
Ale 27 tys. to trochę za dużo jak na to, czego szukam, przepraszam, chyba że pominięto istotne szczegóły. Ale dziękuję.

#52 ·
Zazwyczaj nie dostajesz nic za modyfikacje z rynku wtórnego. W związku z tym nie powinieneś również oczekiwać, że za nie zapłacisz.

To pierwsza zasada dotycząca modyfikacji: pamiętaj, że staną się one stratą pieniędzy w momencie odsprzedaży pojazdu.

#53 ·
Zazwyczaj nie dostajesz nic za modyfikacje z rynku wtórnego. W związku z tym nie powinieneś również oczekiwać, że za nie zapłacisz.

To pierwsza zasada dotycząca modyfikacji: należy pamiętać, że staną się one stratą pieniędzy w momencie odsprzedaży pojazdu.
Doskonały punkt!
Wiele, wiele osób, sprzedając samochody/ciężarówki/motocykle, ustala emocjonalne ceny ze względu na modyfikacje, które wprowadziły lub dodały. Wiele modyfikacji i sposób lub kto je instaluje, może faktycznie obniżyć rzeczywistą wartość pojazdu. Istnieje ogromna różnica między niestandardowym, jednorazowym modelem a osobiście zmodyfikowanym pojazdem, z jakiegoś powodu wielu sprzedawców używanych pojazdów myli się w tej kwestii.

#54 ·
Spójrz, siedziałem w 4C i uwierz mi, wchodzenie i wychodzenie z niego nie było przyjemne. Potem mój przyjaciel TREETOPFLER miał jeden, tak, miał zmodyfikowany wydech, przypomniało mi to jazdę za moim siostrzeńcem, który miał wydech 50/50, to nie było przyjemne, a hałas cię wykańcza. Fajny samochód do jazdy, ale na długie trasy wolę mojego 124 spidera. Przejechałem z Montrealu do Toronto 550 km i mógłbym jechać dalej, nie byłem zmęczony i było fajnie.

#56 ·
Witaj, niedawno pisałem o tym, jak bardzo interesuje mnie dołączenie do społeczności 124 spider.

Szukając w Internecie odpowiedniego 124 spider, natknąłem się na ten model 124 Spider Lusso Prima Edizione z 2017 roku na sprzedaż od prywatnego sprzedawcy z przebiegiem ~10 000 mil za 23 750 dolarów.
Chciałbym się upewnić, że rozumiecie, że nie jestem w stu procentach zdecydowany na ten samochód, ale jestem gotów go kupić, jeśli okaże się, że to świetna okazja.
Chodzi o to, że już planuję podróż do Nowego Jorku za kilka tygodni, samochód znajduje się w Oceanside w Nowym Jorku, a ponieważ pochodzę z Zachodniego Wybrzeża, nie mam pojęcia o warunkach pogodowych ani innych czynnikach, które mogły mieć wpływ na pojazd.
Uwielbiam niebieski, uwielbiam wyjątkowość, cena wydaje się rozsądna jak na przebieg, ubezpieczenie obowiązuje jeszcze 2,5 roku. Oczywiście będę musiał poddać samochód przeglądowi, JEŚLI zdecyduję się go sprawdzić. Poza tym potrzebuję tylko informacji na temat tego samochodu i tego, czy warto go kupić + czy warto go sprowadzić (przebieg, zużycie itp.), chyba że jest inaczej.
Dziękuję.
Moja rada (za ile jest warta) jest taka, aby poczekać i poszukać takiego, który jest bardziej lokalny. Czekałem 9 miesięcy, szukałem w Internecie czegoś stosunkowo blisko - a potem dostałem dobrą ofertę u lokalnego dealera Fiata. Pamiętam, że w tamtym czasie (luty '21) na placu stał ładny używany Lusso z 2017 roku z przebiegiem 12 000 mil za 19 700 dolarów. Wiem, że ceny używanych samochodów wzrosły, ale myślę, że możesz znaleźć lepszą ofertę bliżej domu.

#63 ·
Moja rada (warta tyle, ile jest warta) jest taka, żeby się wstrzymać i poszukać czegoś bardziej lokalnego. Czekałem 9 miesięcy, szukałem w Internecie czegoś stosunkowo blisko - a potem dostałem dobrą ofertę u lokalnego dealera Fiata. Pamiętam, że wtedy (luty '21) na placu stał ładny używany Lusso z 2017 roku z przebiegiem 12 tys. mil za 19 700 dolarów. Wiem, że ceny używanych samochodów wzrosły, ale myślę, że możesz znaleźć lepszą ofertę bliżej domu.
19 tys. dolarów to była świetna oferta, naprawdę szukałem, nie mogłem znaleźć żadnej takiej oferty, mam nadzieję, że być może jakieś wyprzedaże, które nadchodzą za kilka miesięcy, mnie uratują. Dziękuję.

#69 ·
Czy TreeTopFlyer zamienił swojego wspaniałego 124 Spider na 4C?

Czy pozbył się również 4C?
Tak i kupił BOEING 737 MAX

#58 ·
Zakładam, że znalazłeś lokalny model 124 i odbyłeś nim jazdę próbną, aby upewnić się, że jest to dla Ciebie realna opcja? Jestem jak najbardziej za wycieczką samochodową, ale jak wielu tutaj powiedziało, może to nie być idealny samochód na podróż po całym kraju. Osobiście pojechałbym moim samochodem w podróż do Nowego Jorku, poddałbym go przeglądowi, być może kupiłbym go i jeździł nim, gdy jestem w mieście, a następnie wysłałbym go do domu.

#64 ·
Zakładam, że znalazłeś lokalny model 124 i dobrze go przetestowałeś, aby upewnić się, że jest to dla ciebie realna opcja? Jestem za wycieczką samochodową, ale jak wielu ludzi tutaj powiedziało, może to nie być idealny samochód na podróż po kraju. Osobiście pojechałbym w podróż do Nowego Jorku, przejechał się samochodem, dał go sprawdzić, może kupiłbym go i jeździł nim, gdybym był w mieście, a następnie wysłał go do domu.
To wydaje się najbardziej realną opcją lub po prostu poczekaj na lokalną sprzedaż. Myślałem o kłopotach związanych z ponad 40 godzinami jazdy w 2-osobowym samochodzie, byłaby to bardzo przyjemna 2-tygodniowa podróż, ale nie jestem zbyt pewien, czy mój kręgosłup by to przeżył.